Београд, 7. март 2018. године – „Није мала ствар освојити три признања у једном дану, и то за књиге које спадају у домен некомерцијалне литературе, и из различитих области. Радује ме што наше књиге из дечје књижевности, које однедавно објављујемо, добијају награде и стичу популарност, јер читаоце треба гајити и неговати. Ове награде доказују статус Службеног гласника као чувара српске књижевности и науке у издаваштву“, изјавила је Јелена Триван, директорка ЈП Службени гласник, након што je ова издавачка кућа добила чак три награде на овогодишњем Међународном сајму књига у Новом Саду.

Награда „Лаза Костић“, за најбоље књижевно остварење објављено између два Сајма књига, додељена је Слободану Владушићу за издање Књижевност и коментари, док је награду у новоустановљеној категорији за најбољу књигу у области књижевности за децу добио Роман без ормана, Вулета Журића. Специјална награда припала је Службеном гласнику као издавачу Историје београдских светиња, аутора Зорана М. Јовановића.

Награда „Лаза Костић“ једно је од најзначајнијих књижевних признања, које се сваке године додељује на Новосадском сајму књига аутору дела чији је издавач учесник Сајма.