У Клубу – књижари – галерији Гласник, у уторак 13. јуна, представљeна је књига ЛЕКСИКОН ЉУБАВИ И СЕКСУАЛНОСТИ Љубомира Ерића.

На промоцији су говорили Илија Вујачић, професор на Факултету политичких наука, Петар В. Арбутина, директор Гласниковог Сектора за издавање књига, и аутор књиге, др Љубомир Ерић, психијатар и професор на Медицинском факултету у Београду.

Петар В. Арбутина је отворио промоцију речима како је ова књига драгоцена јер на посебан начин представља појмове који су од суштинског значаја за људски живот. „Питање љубави је кључно питање историје света“, нагласио је Арбутина. „У том смислу, ова књига је прва ове природе код нас и веома сам срећан што је Службени гласник издавач овог капиталног дела.“

У наставку промоције, Илија Вујачић је рекао да је ово први лексикон који је прочитао од корица до корица, посебно нагласивши да је Љубомир Ерић успео да обухвати све појмове и ставове аутора који су се бавили љубављу и сексуалношћу, а да притом у грађу укључи и митове и сва претходна знања. „Ерић је овим лексиконом поставио  своје хуманистичко-литерарно становиште, које је употпунио ерудицијом, аналитичношћу и софистицираношћу мишљења и ставова.“

Аутор је на почетку изразио захвалност Службеном гласнику и свим сарадницима и пријатељима који су помогли или учествовали у стварању овог лексикона. У наставку је изјавио да је „данас сексуално васпитање немогуће јер се о томе много и не зна, а да једино знање долази, пречишћено, из породице“. Рекао је и да је данашње поимање љубави нарцистичко, људи не умеју више да се воле, нема блискости, те да је питање родног идентитета једно од кључних питања савремене психолошке мисли. На крају, Ерић је истакао да је поезија интегрални део овог лексикона, будући да је „поезија суштински важна за психоанализу“. 

Након промоције, аутор је потписивао књигу. У публици је било и доста јавних личности из културног живота – Милан Влајчић, филмски и књижевни критичар, др Жарко Требјешанин, познати психолог и професор, и други.