У среду, 24. маја, Службени гласник је награђен с три нова престижна признања, која су му додељена у оквиру другог фестивала „Пази шта читаш – хуманистика, култура, уметност“, који је свечано отворен у београдском хотелу „Envoy“ доделом фестивалских награда.

Службени гласник је добитник две награде за вредна репринт издања – Повељу краља Милутина манастиру Бањска, коју је приредио Ђорђе Трифуновић, и осмотомни Квантитативни опис структуре српског језика, монументални пројекат професора Ђорђа Костића, чији приређивач је Александар Костић. Посебним признањем за уметнички утисак награђена је такође и књига Зелена Историја једне боје Мишела Пастуроа.

Овим наградама настављен је богати низ признања која су Гласнику додељена у протеклих годину дана, међу којима је више од 30 престижних награда додељених у области књижевности, културе и издаваштва.

Фестивал „Пази шта читаш – хуманистика, култура, уметност“, у организацији издавачке куће „HERAedu“, ове година је свечано отворила књижевница Маја Херман Секулић, чија књига MA BELLE, Прва америчка дама Србије, такође припада Гласниковој издавачкој ризници. На фестивалу учествује више од 30 издавача и других институција из области културе, образовања и науке: музеји, библиотеке, институти, који ће представити своја капитална дела.

Током четири дана биће представљене и књиге објављене током 2016. и 2017. године. Фестивал је отворен до 27. маја и има продајни карактер, а у понуди су и вредна Гласникова издања, која се могу пронаћи и купити по изузетно повољним ценама.

Улаз је бесплатан.