Налазите се | Потписан споразум о сарадњи Службеног гласника и Универзитета Привредна академија у Новом Саду – Факултет примењених наука у Нишу

Службени гласник је потписао споразум о сарадњи са Универзитетом Приврeдна академија у Новом Саду – Факултетом примењених наука у Нишу, у циљу даљег заједничког рада и промоције научне, образовне и културне мисије коју остварују у српском друштву. На обострано задовољство, споразум су потписали директор ЈП Службени гласник Младен Шарчевић и проф. др Александар З. Станковић, продекан за међународну сарадњу.

„Гласник није високопрофитна компанија која искључиво мора да брине о стварању профита, већ има мисију да буде сервис, како у области културе, тако и академског образовања и донекле универзитетског. Самим тим, Гласник је и сервис научне заједнице и института, а оно што ме посебно радује јесте што у целом том тиму учествује и састав за европске интеграције и Европска комисија. Када удружимо снаге и интересе, они ће пре свега бити за добробит младих људи, али и запослених у оваквим институцијама. С обзиром на све оно што се изучава на Факултету примењених наука, очекујемо једну плодоносну сарадњу“, истакао је директор ЈП Службени гласник Младен Шарчевић.

„Као приватној институцији у високом образовању јако нам је важна сарадња са Службеним гласником, која је дефинисана потписивањем данашњег споразума о сарадњи. Изузетно смо захвални једној државној институцији, као и директору Службеног гласника Младену Шарчевићу, који је препознао значај нашег деловања у високом образовању. Очекујемо добру и успешну сарадњу“, казао је проф. др Александар З. Станковић, продекан за међународну сарадњу.

Захваљујући овом споразуму, Службени гласник и Факултет примењених наука у Нишу заједно ће радити на издавању и штампи свих значајних публикација, које су од најбољег интереса за обе уговорне стране, а пре свега за научну и академску заједницу.