Налазите се | Музичко-поетско вече у књижари у Новом Пазару

У четвртак, 21. марта у књижари Службеног гласника у Новом Пазару, поводом Светског дана поезије, одржано је музичко – поетско вече.

Скуп су отворили академик Шефкет Крцић, дугогодишњи пријатељ и промотер куће и проф. Душан Вучковић, шеф књижаре у Новом Пазару.

Академик је пренео поздраве подршке од нашег угледног писца Милисава Савића и од Драгана Нововића, председника Удружења књижевника Црне Горе.

Уводничари су искористили прилику да укажу на важност културне мисије Службеног гласника, као најрепрезентативније издавачке куће, не само у Србији, већ и у региону.

Своје стихове и одговоре на питање „Чему поезија у данашње време?“ казивали су песници из Новог Пазара, Сјенице и Тутина. Проф. Надија Реброња, Амар Личина, Мирза Халиловић, Мартина Илић, Небојша Гајтановић, Ерсан Муховић, Изудин Ашћерић и Аида Цамовић учинили су вече инспиративним и садржајним.

Поетски програм био је пропраћен трима музичким тачкама у изведби групе „Рашанке“, коју чине Милена Нићифоровић, Душица Шмигић и Биљана Павловић. Певања је на гитари пратио реномирани извођач Никола Вулетић.

Публика је била многобројна, књижара је била препуна грађанства.