Налазите се | Нова књижара Службеног гласника отворена у Пожаревцу

Након претходне најаве директора Службеног гласника Младена Шарчевића, данас је у Пожаревцу отворена нова књижара.

Књижара се налази у самом центру града, у пешачкој зони, те ће долазак до ње свима бити приступачан, а за све посетиоце спремљена су бројна изненађења у виду индивидуалних и групних попуста и чланске карте с додатним погодностима.

У фебруару ове године Шарчевић је најавио да ће посетиоци нове књижаре имати прилику да дођу до најновијих издања Службеног гласника и истакао да ће на овом месту пронаћи оазу мира у којој ће моћи несметано да раде.

„Захваљујем градоначелнику Саши Павловићу на разумевању да је читавој овој регији неопходна књижара Гласниковог реномеа. Службени гласник је познат по озбиљним издавачким подухватима са акцентом и на науци и на култури. Веома је важно и то што је Службени гласник носилац правно-информационог система, те на овај начин, упосленици правне делатности, од судија, адвоката, до тужилаца, могу да приступе библиотеци правних прописа. Пожаревац смо одабрали као регионални центар, одакле ћемо своју делатност ширити и на Смедерево, Кучево, Жагубицу, а у будућности нас очекује и отварање кафе-књижаре намењене свим просветарима, који ће остваривати бројне повластице“, изјавио је директор ЈП Службени гласник Младен Шарчевић.

Данашњем догађају присуствовао је и градоначелник Пожаревца Саша Павловић, који је похвалио отварање нове књижаре и истакао да ће ово постати јединствени хаб за просветне раднике и ђаке.

„Част ми је и задовољство што једно озбиљно јавно предузеће попут Службеног гласника има своје просторије и локално, у граду Пожаревцу, као и ову књижару коју данас отварамо. Сигуран сам да је ово почетак једне добре сарадње. Пожаревац је што се тиче читалаштва и библиотекарства увек ишао укорак са Србијом, а тако је и данас“, изјавио је Павловић.