Налазите се | Гласник проширује мрежу партнера за потребе промоције правне науке

ЈП Службени гласник наставља да продубљује сарадњу са референтним институцијама, с циљем популаризације науке и научне мисли. Из тог разлога потписана су два нова споразума о сарадњи, којима се предвиђају нове активности које ће Гласник спроводити у оквиру своје стратегије промоције културе и научне мисли – овога пута у домену правне науке. Потписани су споразуми са Адвокатском комором Србије и Удружењем правника у привреди Србије. Уговоре је са председницима наведених институција, др Вељком Делибашићем и др Наташом Петровић Томић, потписао директор Службеног гласника Младен Шарчевић.

„Данашње потписивање споразума којима продубљујемо сарадњу са Адвокатском комором Србије и Удружењем правника у привреди Србије сасвим је логичан корак будући да је Правно-информациони систем у надлежности Службеног гласника. Од велике нам је важности да смо у прилици да сарађујемо, организујемо семинаре, као и да се заједнички укључујемо у процес саиздаваштва“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.

Службени гласник је са Комором и Удружењем закључио ове споразуме с намером успостављања дубље међусобне пословне сарадње у областима које су од значаја за обављање делатности свих учесника, као и пружања међусобне подршке у иступању у оквиру својих делатности, препознајући своју међусобну повезаност заједничким интересом у мисији развоја и промоције правне науке и струке у српском друштву.

„Драго ми је што сам данас у Службеном гласнику, с којим ми као Адвокатска комора већ дужи временски период имамо одличну сарадњу. Овим уговором та сарадња ће се продубити и отварамо врата за још заједничких активности“, надовезао се председник Адвокатске коморе Србије Вељко Делибашић.

Службени гласник ће убудуће обезбеђивати услуге своје штампарије по повлашћеним ценама, а такође ће ставити на располагање и мрежу својих књижара за све публикације настале у саиздаваштву, чиме ће оне бити доступне у целој Србији.

„Пре свега захваљујем на топлој добродошлици, задовољство ми је да формализујемо сарадњу која de facto већ постоји између Гласника у многих чланова Удружења. Оличена је у виду издавања уџбеника и коментара, монографија, а неизмерно ми је драго да је један од првих формалних корака које предузимам у функцији председнице Удружења, потписивање споразума о сарадњи са кућом од националног значаја попут Службеног гласника“, изјавила је председница Удружења правника у привреди Србије др Наташа Петровић Томић.

Стране уговорнице обавезале су се да ће у општењу с трећим странама штитити заједничке и међусобне интересе.