Налазите се | Одржан састанак између Службеног гласника и Културног центра Амбасаде Ирана

Данас је одржан састанак између директора ЈП Службени гласник Младена Шарчевића и представника Културног центра Амбасаде Исламске Републике Иран у Београду. На састанку, на којем су сумирани резултати већ успостављене сарадње и размотрени модалитети будуће сарадње, присуствовао је и Амир Пурпезешк директор Културног центра Амбасаде Ирана, Александар Драговић преводилац, као и Петар Арбутина директор Гласниковог сектора за издавање књига.
На састанку је, између осталог, разматрано учешће Службеног гласника на сајму књига у Техерану, а најављено је и издавање две значајне књиге иранске књижевности – Његово друго ја и Иранска кратка прича Резија Механија. Осим тога, Гласник ће публиковати и дела значајних иранских песника, попут Хафиза и Садија.
На предстојећем отварању књижаре Службеног гласника у Новом Пазару, у понедељак 26. јуна, биће представљена књига Мухамеда Резе Бајрамија Покојници из зеленог врта. Том приликом о књизи ће нешто више рећи директор Културног центра Амбасаде Ирана Амир Пурпезешк, директор Гласниковог сектора за издавање књига Петар Арбутина и преводилац Александар Драговић. Осим књиге, на отварању књижаре биће представљен и последњи број часописа Нур Културног центра Амбасаде Ирана у Београду, који је својеврстан туристички водич кроз државу на чијој територији је некада постојало Персијско царство.
Сарадња Гласника и Културног центра Амбасаде Ирана у првој фази ће се сконцентрисати на рејон југозападне Србије због значајног броја грађана Србије исламске вероисповести, код којих постоји интересовање за иранску културу, а у плану је и организовање бројних књижевних вечери и додатних промоција књига.