Налазите се | Почасни конзул Републике Гамбије у посети Службеном гласнику
Директор Службеног гласника Младен Шарчевић угостио је у свом кабинету почасног конзула Републике Гамбије, Западна Африка, у Србији, господина Омара М. О. Фаaла.

Тема разговора била је вишеструка сарадња између Србије и Гамбије, а наше госте посебно је интересовала сарадња у области високог образовања.

С обзиром на чињеницу да је први студент који је кроз програм „Свет у Србији“ уписао економски факултет студент из Републике Гамбије, очекујемо све више младих људи из ове државе који ће се определити да високо образовање стичу на нашим универзитетима.

Овом приликом, директор Шарчевић је госте упознао и са комерцијалним програмом „Студирај у Србији“, у који је укључен велики број београдских факултета и високих школа. Млади људи из Републике Гамбије посебно су заинтересовани за образовање у области економије, медицине, туризма и информационих технологија.

„Гласник као национални издавач може да помогне и испрати издаваштво уџбеника, а разговори на ту тему уследиће када министар Гамбије посети Београд. Тада ћемо изабрати студијске програме који се одвијају на енглеском језику, али и неке на српском језику у оквиру пројекта ’Свет у Србији’“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.