Налазите се | Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и шеф Делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре обишли су штанд Службеног гласника

Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић, амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар и шеф Делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре додели су данас на штанду Француске, почасног госта Сајма књига, дипломе српским и француским студентима награђеним на конкурсу за најбољи студентски рад о Европској унији. Том приликом министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и шеф Делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре обишли су и штанд Службеног гласника. Министарство за ЕИ и Службени гласник започели су сарадњу у области издаваштва објављивањем књиге Оснивачки уговори Европске уније у којој је први пут садржан званични превод на српски језик примарног законодавства Европске уније.

То је први заједнички пројекат Министарства за ЕИ и Службеног гласника уз финансијску помоћ Делегације ЕУ, а овом приликом министарка Мишчевић, г-дин Жиофре су са представницима Гласника разговарали и о будућим важним заједничким пројектима.

Поред тога г-дин Жиофре и министарка Мишчевић упознали су се са богатом издавачком продукцијом Службеног гласника и били посебно заинтересовани за издања из области права, државног уређења, међународних односа и друштвених наука. Пажњу су им привукли и преводи дела савремене светске књижевности попут најновијих издања нобеловке Олге Токачук и светски познатог италијанског књижевника Алесандра Барика.

фото: ТАНЈУГ/Немања Јовановић