Налазите се | Службени гласник потписао споразум са четири удружења правника

Службени гласник је данас потписао споразуме о пословној сарадњи са четири удружења правника: Српским удружењем за кривичноправну теорију и праксу, Удружењем за радно право и социјално осигурање Србије, Удружењем за међународно кривично право и Удружењем за стечајно право. Уговоре су потписали Борис Петровић, извршни директор Сектора службених издања и председници и представници удружења: проф. др Станко Бејатовић, проф. др Бојан Урдаревић, проф. др Миленко Крећа и Јелена Радовић.

Споразуми су склопљени са циљем да се оствари дубља међусобна сарадња у областима од заједничког интереса, као и међусобна подршка.

Борис Петровић, извршни директор Сектора службених издања подсетио је да је вођење Правно-иноформационог система, најсавременије и највеће електронске базе закона и других аката, која, између осталог, садржи једине валидне и званичне прописе у изворном, потпуном и тачном облику 2014. године поверено Службеном гласнику. Базе се ажурирају дневно, а чињеница да није потребан никакав посебан софтвер за приступање Правно-информационом систему РС чини га још приступачнијим. Он је истакао да би за Службени гласник било значајно да преко ових удружења промовише све предности које ПИС РС нуди и тиме унапреди приступ грађана и стручне јавности законској регулативи.

Мијодраг Радојевић, уредник Гласникове Правне библиотеке, рекао је да ће потписани споразуми и будућа сарадња унапредити и делатност удружења и рад Правне библиотеке. Истакао је и да је захваљујући Правној библиотеци, Гласник у последњих 19 година постао водећи издавач правне литературе, препознат и ван граница Србије и да очекује да ће сарадња са релевантним удружењима и организацијама подићи квалитет на један виши ниво.