Налазите се | Службени гласник склопио партнерски уговор са Издавачким друштвом University Press

Службени гласник је у склопу своје стратешке опредељености да се још више посвети промоцији науке и културе, као и издаваштву високошколских уџбеника, у протеклом периоду потписао уговоре о пословној сарадњи са више универзитета, факултета и културних институција. Данас је у склопу такве визије потписан сличан уговор са Издавачким књижарским друштвом University Press из Сарајева.

Уговором је предвиђена сарадња два предузећа на пољу дистрибуције публикација у Републици Србији, односно Босни и Херцеговини. University Press се обавезује да књиге чији је он издавач, као и књиге других издавача над којима он има право на продају, испоручи Службеном гласнику ради даље продаје на територији Републике Србије. Такође, на истоветну уговорну одредбу се обавезао и Гласник, те ће књиге чији је он издавач, као и књиге других издавача над којима он има право на продају, испоручивати University Press-у ради даље продаје на територији Босне и Херцеговине.

„Као издавача и као председника Скупштине издавача и накладника Босне и Херцеговине посебно ме радује што су се стекли услови да данас потпишемо уговор о међусобној сарадњи, за који се надам да ће бити што пре функционалан. Као директор Издавачке куће University press Сарајево, али и у својству човека који има функцију у заједници професионалних издавача БИХ, радујем се тој сарадњи, а посебно што је постављена на једној изузетно коректној основи, обостраности, узајамности, и верујем да ће резултат тога бити да ће Гласникове књиге бити присутније на књижевном тржишту БИХ, као и да ће наше књиге бити више присутне у Србији, поготово имајући у виду респектабилан број књижара којима Гласник располаже. Овај данашњи састанак и разговор је гарант да ће та сарадња добро и успешно функционисати“, изјавио је Драган Марковић.

Као и код сличних уговора које је Службени гласник потписивао, обе уговорне стране су се обавезале на заштиту међусобних интереса у општењу са трећим странама.