У Галерији Музеја рудничко-таковског краја у Горњем Милановцу, у уторак 21. марта, представљена је књига ДРАГИША ВАСИЋ (1885–1945) И СРПСКА НАЦИОНАЛНА ИДЕЈА Милоша Тимотијевића.

Присутне је најпре поздравио в. д. директорa Музеја Александар Марушић, подсетивши на значај Драгише Васића за Горњи Милановац и на то да је овај музеј том знаменитом Милановчанину 2005. посветио научни скуп, и потом објавио и зборник радова Живот и дело Драгише Васића. О самој књизи и лику и делу Драгише Васића, осим аутора, говорили су Владимир Димитријевић и Борисав Челиковић, уредник издања.

Челиковић је уједно представио и Гласникову библиотеку Саборник истакавши да је она изазвала велику пажњу читалаца и да праве књиге увек нађу свој пут.

„Најплодотворнији аутор ове библиотеке управо је Милош Тимотијевић, који је, за сада, у оквиру ње објавио три књиге: о Равној гори, Звонку Вучковићу и Драгиши Васићу, а појављује се као коаутор и у књизи о Руднику“, напоменуо је он.

Владимир Димитријевић је детаљно представио концепцију књиге о Драгиши Васићу приметивши да је Достојевски говорио како је сваки људски живот важнији и богатији од било којег романа, а да је живот Драгише Васића управо био такав.

На крају вечери говорио је Милош Тимотијевић, историчар Народног музеја у Чачку, који се осврнуо и на процес настанка овог дела, а пре свега на личност Драгише Васића, чије је  друштвено ангажовање било многоструко премда је, услед вишедеценијске идеолошко-политичке неподобности, његово стваралаштво неправедно запостављено.