Налазите се | Службени гласник и Институт економских наука потписивањем уговора о сарадњи најавили заједничке активности
ЈП Службени гласник и Институт економских наука склопили су споразум о пословној сарадњи и на тај начин формализовали пословни однос и тежње да успоставе дубљу међусобну сарадњу у областима од обостраног интереса – наука и култура. Уговор су потписали директор Службеног гласника Младен Шарчевић и директор Института др Јован Зубовић.

„Настављамо да око Гласника окупљамо људе из области високог образовања и науке, сматрајући да је то најквалитетнији ресурс којим држава Србија располаже. Наши научници су најбољи прозор у свет и пружају могућност да се српско друштво представи на један бољи начин. Ми покушавамо да будемо сервис који ће на некомерцијалан начин окупљати људе из разних области и полако реализујемо пројекат по пројекат, стога се надамо да ћемо и у склопу економије и сродних грана пронаћи могућност да унапредимо стваралаштво“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.

Две стране су уговориле сарадњу у објављивању књига за које постоји обострани интерес, а Институт ће своје потребе штампе, по повлашћеним условима, остваривати у Гласниковим штампаријама. Такође, све књиге које ће угледати светлост дана као резултат заједничког издавачког подухвата биће доступне грађанима у свим књижарама Гласникове разгранате мреже.

„Изузетно ми је драго што данас имам част да потпишем овај уговор, јер верујем да је сарадња између наших институција нешто што дугорочно може да донесе корист друштву у целини. Као једини државни институт који се бави истраживањима из области економских наука, желимо да појачамо нашу улогу у државном систему, односно креирању података неопходних за доношење јавних политика. У складу са тим, сарадња са Службеним гласником ће нам омогућити да сва наша сазнања на бољи начин пласирамо у јавност“, изјавио је директор Института економских наука др Јован Зубовић.

Обе стране споразума ће у доброј вери испуњавати одредбе уговора и кроз своју повезаност са заједничким оснивачем – Републиком Србијом, штитити међусобне интересе у иступању према трећим странама.