Налазите се | Службени гласник формализовао сарадњу са Институтом за педагошка истраживања
Потписивањем споразума о пословној сарадњи, Службени гласник и Институт за педагошка истраживања формализовали су своју сарадњу, са жељом обе стране уговорнице да заједничким снагама делују на пољима од обостраног интереса. Уговор су потписали директор Службеног гласника Младен Шарчевић и директорка Института за педагошка истраживања др Николета Гутвајн.

„С обзиром на то да је Гласник почео да се бави много више темама из области образовања, формиран је читав сектор који се бави доуниверзитетским, високим образовањем и науком. Већ су покренути многи нови пројекти, које сте и ви данас поменули, са Географским факултетом припремамо едицију под називом Планине Србије, у сарадњи са Биолошким факултетом велики лексикон, са САНУ се наставља пројекат дигитализације свих издања „Службеног гласника“ од „Новина Сербских“ до данас... У сарадњи са Институтом за педагошка истраживања, као и са другим установама, бићемо у прилици да радимо велике националне пројекте, а посебно оне који су везани за националне уџбенике, где сви морамо да узмемо учешће и окупимо све релевантне институције“, изјавио је Младен Шарчевић.

Две стране, потписнице уговора, са задовољством су прихватиле прилику да пруже једна другој међусобну подршку у иступању у оквиру својих делатности, препознајући повезаност заједничким интересом за развојем и промоцијом научне, образовне и културне мисије које остварују у српском друштву, те чињеницом да имају заједничког оснивача – Републику Србију.

Конкретно, претходно наведено значи да ће Гласник и Институт заједно радити на издавачким подухватима уважавајући обострани интерес, што подразумева обавезивање Института да своје потребе за штампом реализује у Гласниковим штампаријама, док Службени гласник обезбеђује Институту повлашћене услове за штампу у свакој прилици.

„Окупили смо се поводом потписивања споразума о сарадњи између наше две институције, Института за педагошка истраживања у Београду и Службеног гласника. Наш институт има развијену издавачку делатност, а ово је једна сјајна прилика да направимо искорак и сарађујемо заједно на издањима која ми у овом тренутку не можемо да изнесемо у материјалном смислу. Већ дуги низ година размишљамо о издавању Педагошког речника, тако да то видим као први радни задатак за нас“, изјавила је др Николета Гутвајн.

Као и увек када је Гласник потписивао сличне уговоре, и овога пута споразумом се гарантује и заштита међусобних интереса у иступању са трећим странама, чиме се настоји да се гради заједнички углед ове две институције, као предводница промоције научнокултурне мисли у Републици Србији.

Све заједничке публикације угледаће светлост дана у излозима свих књижара Службеног гласника, и на тај начин омогућити свим заинтересованим читаоцима да благовремено и брзо дођу до жељеног примерка.